Coafuri si tunsori trendy in anul 2021

Nici nu a inceput bine anul, ca deja specialistii in domeniu stiu exact ce coafuri sunt in trend in noul an, dar si ce tunsori. Asa cum probabil bine stiti, trendul este dat de vedetele de la Hollywood si adoptat mai apoi in saloanele de specialitate.

Anul 2020 a fost un an al provocarilor si al incercarilor, un an al limitarilor din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, chiar daca vizitele la salon au fost extrem de rare, importanta acordata de catre doamne si domni aspectului fizic, nu a fost deloc neglijata. Anul 2021 vine cu o mare responsabilitate si anume aceea de a ne reda vietile asa cum le stiam.

Chiar daca trendurile sunt in continua schimbare, la moda va fi intotdeauna parul frumos si sanatos. Indiferent de tipul tunsorii adoptat sau de coafura realizata, este important ca parul sa fie mereu curat si cu un aspect lucios ce emana sanatate. De aceea este important sa respecti pasii esentiali in rutina de ingrijire a parului si anume: folosirea samponului, balsamului, masca si/sau tratament pentru fiecare tip de par, iar o data la cateva luni asigura-te ca mergi la salon pentru a taia varfurile. Acest truc ajuta la cresterea parului, dar si la aspectul estetic al acestuia.

Coafura si tunsoarea ofera incredere in sine, iar o culoare a parului si o tunsoare potrivita tipului tau de fata, iti va schimba complet fizionomia.

Chiar si in plina pandemie si lockdown cand saloanele de infrumusetare au fost inchise, nu am renuntat la rutina de ingrijire, ci dimpotriva. Frumusetea si feminitatea nu trebuie puse pe pauza din niciun motiv, indiferent de vremuri. Fie ca schimbarile de culoare sunt realizate acasa sau la salonul de infrumusetare, tine cont de noile trenduri ale anului 2021 in materie de tunsori, de nuante si de coafuri.

Daca in anul 2020 vedetele in materie de culoare a parului au fost silver si rozul pudrat, anul 2021 va fi dedicat culorii aqua blue. Aqua blue este un amestec de albastru si verde, o nuanta relaxanta ce exprima libertate si calmitate. Aqua blue vine ca un protest si ca o eliberare fata de anul ce tocmai a trecut si imbina toate lipsurile anului 2020: relaxare si libertate. Este o nuanta indrazneata si nu este usor de purtat sau de obtinut. In anul 2020, coafurile lejere si cu aspect natural au fost atractia tuturor doamnelor, insa 2021 propune coafuri mai indraznete pentru femei independente si active.

Tunsoare Pixie scurta. Daca ai admirat intotdeauna tunsorile Pixie insa nu ai avut curajul sau poate nu ai gasit ocazia sa apelezi la aceasta tunsoare, atunci iti dam o veste buna: este la mare moda anul acesta. Pixie este o varianta de tunsoare foarte usor de ingrijit si foarte simplu de aranjat. In afara de rutina normala de ingrijire a parului ce include sampon, balsam si masca, vei avea nevoie de produse de styling cu fixare lejera pentru a defini liniile tunsorii si a-i oferi un aer interesant. Fie ca optezi pentru spuma sau pentru ceara modelatoare, aplica o cantitate mica in palme si aplica pe par pentru a realiza coafura dorita. Fie ca optezi pentru aspectul dezordonat sau pentru o coafura perfect finisata, Pixie este cu siguranta una dintre tunsorile preferate ale anului 2021.

Breton tip “Cortina”. Un alt trend ce a prins deja avant printre vedetele de la Hollywood, dar si printre cele autohtone, este bretonul tip Cortina. Acesta este mai lung decat bretonul clasic si este de obicei impartit pe jumatatea fruntii. O aftfel de tunsoare aduce un aer elegant, insa are acente retro. Mai mult decat cunoscut, bretonul tip Cortina este fara indoiala vedeta anului 2021. Acest tip de breton se potriveste oricarui tip de par fie ca este drept, ondulat sau cret. In plus iti ofera un aer relaxat si foarte seducator. Spre deosebire de bretonul clasic, acesta nu necesita o ingrijire speciala, deoarece nu trebuie sa il indrepti mereu. Este simplu de intretinut datorita faptului ca aspectul rebel este ceea ce il face special.

Nici tunsoarea tip bob nu va fi uitata in anul 2021. Bobul cu aspect nearanjat sau bucle lejere vor fi optiunile stylistilor in materie de coafura. Fie ca optezi pentru bob mediu sau bob lung, simetric sau asimetric nu-ti face griji deoarece toate variantele de bob sunt acceptate in materie de inspiratie in noul an. Bobul este recomandat sa fie purtat la orice varsta, iar stilistii chiar recomanda asocierea tunsorii cu o culoarea deschisa a parului.

In ceea ce priveste trendul in materie de coafuri in anul 2021, se mentin acelasi trenduri din anii anteriori, unde buclele si impletiturile sunt atractia principala.

Indiferent daca optezi pentru bob lung sau scurt, pixie sau breton tip Cortina, buclele sunt o moda atemporala. La fel ca in anul 2020, nu mai sunt apreciate buclele perfecte finisate, ci cele lejere. Astfel ca dupa ce realizezi buclele cu ajutorul unui ondulator sau cu placa, piaptana-le pentru un aspect lejer si natural.

Impletiturile nu se demodeaza nici in anul 2021. Fie ca este o impletitura lejera, fie ca realizezi cordelute din impletituri, acestea au fost si raman un reper in materie de hairstyling. Pentru evenimente deosebite, impletiturile pe par lung perfect finisate, insa aparent dezordonate sunt la mare cautare.

Asadar anul 2021 nu aduce mari schimbari in materie de coafuri si tunsori, ci mai degraba o mentinerea a trendurilor din anii anteriori. Insa 2021 este anul ce agreaza in special parul tuns scurt si folosirea produselor ce ofera un volum impresionat parului. Asadar, in anul 2021 indrazneste sa iti schimbi tunsoarea si de ce nu, culoarea parului. Opteaza pentru tunsori scurte si culori puternice ce iti vor oferi incredere si un aspect complet diferit. 2021 este anul schimbarilor!

Until next time,

Echipa Procosmetic