Trucuri pentru cresterea rapida a parului

Ti-ai dorit intotdeauna sa ai un par lung si frumos? Ai admirat mereu persoanele ce au o podoaba capilara de invidiat si ti se pare imposibil de realizat acest lucru? Fie ca ti-ai dorit sa faci o schimbare in viata ta si sa iti tunzi parul scurt si acum regreti acest lucru, fie parul tau are o crestere lenta, in articolul de astazi ne-am propus sa iti oferim trucuri si sfaturi legate de cresterea rapida a parului.

Suntem din ce in ce mai stresati si de aici pleaca o multime de probleme de sanatate, dar si probleme legate de aspectul fizic, iar una dintre cauzele majore cauzate de stres este caderea parului. Despre podoaba capilara am mai discutat si in articolele anterioare, insa articolul de astazi este despre prezentarea unor trucuri pentru cresterea rapida a parului. Viteza cresterii parului depinde de foarte multi factori precum genetica, alimentatie, ritualul de ingrijire al acestuia, dar si de produsele folosite.

Ingrijirea parului lung: sfaturi

Pentru a obtine un par lung, frumos si sanatos este nevoie sa urmezi cateva sfaturi. Daca deja te bucuri de un par lung, asta inseamna ca trebuie sa il intretii corespunzator.

  • Este foarte importanta igiena parului daca va doriti un par lung si frumos. Ce este foarte important la acest aspect este faptul ca nu trebuie sa faceti economii cand vine vorba de acest lucru. Sunt atatea game pe piata incat nu exista scuze ca nu gasesti formula potrivita parului tau. Probabil ca te intrebi ce produse ar trebui sa folosesti, de aceea am creat o lista special pentru tine:
  • Sampon pentru cresterea parului rapid Cel mai bun produs pentru cresterea parului este Cotril Sampon de indesire si anticadere a parului Scalp Care Life.
    Life este un sampon de curatare bivalent, ideal atat pentru barbati cat si pentru femei.
    Datorita ingredientelor sale active valoroase, ajuta la prevenirea si contracararea caderii parului, favorizand o regenerare naturala in cazul structurilor slabe, subtiri si rarefiate.
    Datorita complexului de germeni de lucerna si de seminte de in, combinat cu fitocomplexul specific de celule stem vegetale, oligonutrienti si extract de coada-soricelului, ajuta la intarirea foliculului si la reactivarea microcirculatiei scalpului. 
    Favorizeaza hranirea foliculului si, prin urmare, o crestere a volumului fibrei capilare. 
    Acest fitocomplex combina celule stem extrase din vita de vie, care regleaza dezvoltarea bulbului capilar si stimuleaza "motorul de crestere", si o solutie derivata din nuci verzi care actioneaza ca un antioxidant si un biolichid din rucola antioxidant.
    Probioticele compuse pe baza de minerale esentiale sunt esentiale pentru hranirea microbiomului pielii; acestea permit mentinerea corecta a starii de sanatate a scalpului.
    Cheratina vegetala intareste structura firului de par, facand parul mai rezistent si mai mai usor de descurcat.
    Extractul de coada-soricelului si eterul butilic de vanilil au o functie antioxidanta si reactiveaza microcirculatia pielii, asigurand o cantitate mai mare de oxigen si de nutrienti pentru a favoriza cresterea celulara.
    Ofera un par stralucitor si curat cu fire de par mai puternice si mai groase.
    90% reducere a caderii parului.
    75% par mai gros.
    75% par mai frumos si mai puternic.

Cotril Sampon de indesire si anticadere a parului Scalp Care Life 250ml

  • Cotril Lotiune cu actiune intensiva de indesire a parului Scalp Care Life

    Lotiunea de densificare intensiva Life stimuleaza bulbii adormiti si regenerarea naturala a parului in cazul structurilor slabite si rarefiate.
    Formula sa extraordinara, cu actiune intensiva puternica, combina ingredientul activ inovator din germeni de lucerna si seminte de in cu un fitocomplex de celule stem si aminoacidul arginina pentru a ajuta la reactivarea microcirculatiei si a capacitatii de regenerare a pielii si la stimularea cresterii parului.
    Acest tratament ajuta la intarirea firului de par si la cresterea densitatii parului, pentru suvite mai groase si mai voluminoase.
    Asigura o cantitate mai mare de oxigen si nutrienti pentru a favoriza cresterea celulara.
    75% par mai gros.
    75% par mai frumos si mai puternic.
    Cu parfum proaspat, cu note verzi puternice si un efect energizant.
    Fara SLS, SLES, parabeni si siliconi.

Cotril Lotiune cu actiune intensiva de indesire a parului Scalp Care Life 14 fiole x 6ml

  • Londa Professional Lotiune tonica revigoranta cu mentol pentru scalp Scalp Refresh 150ml- 

    Este un tonic stimulator si inviorator fara clatire.
    Vitalizeaza, improspateaza si calmeaza instant scalpul si ajuta la cresterea sanatoasa a parului. Ajuta la perfectionarea circulatiei sangelui la nivelul pielii si astfel creste aportul de nutrienti la radacinile parului.

Londa Professional Lotiune tonica revigoranta cu mentol pentru scalp Scalp Refresh 150ml

  • Masajul scalupului ajuta foarte mult in procesul de crestere a parului. Poti folosi chiar cateva pictaturi de ulei ca sa hidratezi scalpul. Este bine cunoscut faptul ca uleiul de ricin este un bun stimulant al cresterii firului de par si stimuleaza microcirculatia sangelui la nivelul scalpului. Truc: Daca uleiul este putin cald, este si mai eficient.
  • Foloseste balsam si masca tratament. Cu ajutorul balsamului, dar si folosind o masca tratament pentru par impiedici ruperea firului de par. Balsamul si masca au rolul de a descurca parul, de a-l face usor de pieptanat, hidratat si moale. Dupa aplicarea samponului, foloseste la fiecare spalare, balsam specific tipului tau de par, iar masca o poti aplica fie dupa fiecare spalare, fie mai rar.
  • Taiati varfurile. Contrar asteptarilor, taierea varfurilor nu inseamna impedicarea cresterii parului, ci dimpotriva. Acest lucru accelereaza cresterea parului si il ajuta sa devina mai puternic. Varfurile despicate impiedica cresterea parului, asadar, nu ezita sa tai aproximativ 1-2 centimentri la 6-8 saptamani pentru a-l ajuta sa se regenereze.
  • Evita sa folosesti placa, uscatorul sau ondulatorul. Utilizarea excesiva a surselor ce genereaza incalzirea firului de par inhiba cresterea acestuia. De aceea, atunci cand este posibil lasa parul sa se usuce natural, fara a folosi foenul si evita folosirea ondulatorului si a placii. Daca totusi le folosesti, ai grija sa aplici inainte un ser cu protectie termica.

Cei mai buni nutrienti ce stimuleaza cresterea parului

Se spune ca frumusetea vine in primul rand din interior. De aceea, o alimentatie corecta este primul pas in obtinerea unui par lung. Dieta este extrem de importanta in procesul de crestere al firului de par. Este necesar sa tinem cont de sfaturile nutrionistilor si sa suplimentam dieta cu urmatorii nutrienti:

Zinc. Conform studiilor, deficienta de zinc este una dintre principalele cauze ale caderii parului. De aceea este important sa suplimentam dieta cu alimente bogate in zinc, precum: stridiile, nautul, lintea, fasole, legumele cu frunze verzi precum broccoli, spanac sau nuci si seminte.

Vitamina C are un puternic rol antioxidant si ajuta la mentinerea sanatatii scalpului si firului de par. Aceasta ajuta la producerea de colagen ce mentine tesutul parului, prevenind despicarea varfurilor si ruperea firului de par. Cea mai mare cantitate de vitamina C se gaseste in ardeiul gras galben, dar si in citrice si coacaze negre.

Biotina este o forma de Vitamina B ce se regaseste in alimente precum migdalele, ouale, somonul,banana. Aceasta stimuleaza cresterea si regenerarea parului.

Fier. Lipsa fierului in organism determina caderea parului, la fel ca in cazul deficientei de zinc. Este recomandat consumul de carne rosie, organe, spananc, linte, fasole deoarece acesta se absoarbe cel mai bine.

Tratamente naturiste

Ulei de ricin. Asa cum mentionam mai sus, uleiul de ricin este binecunoscut pentru beneficiile acestuia asupra firului de par. Acesta este o importanta sursa de Vitamina E, Omega 6, Omega 9 si alte substante extrem de benefice scapului si firului de par. Pe langa faptul ca uleiul de ricin stimuleaza cresterea parului, acesta indeparteaza matreata, ingroasa firul de par, ii ofera stralucire, previne uscaciunea scalpului si al firului de par, dar impiedica si despicarea varfurilor.

Albus de ou. Tot mai multe persoane folosesc metoda albusului de ou ca si tratament, deoarece acesta contine numeroase vitamine ce hransesc firul de par. Este extrem de simplu de preparat si de aplicat. Sparge 2 oua, separa galbenusul de albus, iar apoi bate albusururile cu ajutorul unui tel. Aplica pe par si lasa-le sa actioneze 30 min, apoi spala parul ca de obicei. Parul va fi mai sanatos, mai puternic si va creste mult mai repede decat de obicei.

Bea multa apa. Parul are nevoie de multa hidratare, asadar incearca sa bei cel putin 2 litri de apa pe zi. In cazul in care nu esti una dintre persoanele ce beau multa apa, poti opta pentru ceaiuri reci sau smooth-uri.

Apa in care ai fiert cartofii. Cartoful are un continut ridicat de vitamine, in special cele regasite in complexul de B. Se fierb 2 cartofi de marime medie nedecojiti intr-un litru de apa. Se lasa la racit, apoi lichidul se strecoara si se aplica pe par dupa ce a fost spalat in prealabil.

Asadar acorda o mare atentie alimentatiei, produselor de ingrijire folosite si in curand te vei putea bucura de un par lung, sanatos si frumos!