Ce ii face bine si ce ii face rau parului tau?

Podoaba capilara este mandria oricarei femei. Ne ingrijim parul inca din adolescenta intrucat el este un simbol al feminitatii. Deoarece visul oricarei femei este sa aiba un par lung, des si stralucitor, folosim diferite produse de ingrijire. Insa, oare cate dintre acestea sunt un factor pozitiv pentru parul tau si cate ii provoaca mai mult rau? Astfel, m-am gandit sa scriu acest articol, pentru ca tu sa afli care sunt obiceiurile benefice parului tau, cum trebuie sa il tratezi si mai ales cu ce, si care sunt proastele obiceiuri ce il pot deteriora.

Ce ii face bine parului tau
Multe sunt lucrurile benefice pentru parul tau, dar oare cate dintre acestea le putem respecta? In mod sigur, sunt momente cand suntem nevoite sa folosim uscatorul de par, ondulatorul sau placa de indreptat, dar cum ramane cu restul timpului? De aceea, este foarte important sa ne concepem un ritual de ingrijire al parului si sa reusim sa mentinem un echilibru.

Nu il spala foarte des, descurca-l cu delicatete fara a-l rupe, hidrateaza-l constant, ofera-i protectie termica inainte de uscare, indreptare sau ondulare, tunde-l ori de cate ori este nevoie, aplica-i masti cu uleiuri esentiale. Sunt cateva dintre obiceiurile constructive, care pot creste rezistenta firului de par, incurajeaza cresterea lui si ii ofera un aspect lucios natural.

De asemenea, parului tau ii va face bine daca reusesti sa il vopsesti din ce in ce mai rar, daca se poate deloc. In caz ca nu, foloseste mereu o vopsea de par de calitate superioara, o vopsea de par profesionala, care sa nu il atace atat de tare sau sa il usuce. Aplica masti si tratamente concepute special pentru parul vopsit. Ofera-i mai multa atentie dupa procesul de vopsire si el iti va multumi!

In cazul in care obisnuiesti sa il aranjezi cu placa sau ondulatorul, aplica mereu protectie termica inainte si, foarte important, incearca sa utilizezi cat mai rar aceste aparate de infrumusetare. Pentru a reusi sa iti mentii varfurile sanatoase, aplica pe parul ud, dupa spalare ulei de argan, de cocos sau de migdale, iar rezultatele vor fi benefice pentru calitatea parului tau!

Ce nu ii face bine parului
Parului tau nu ii face bine sa il vopsesti des, sa il agresezi cu placa sau ondulatorul, sa folosesti produse de slaba calitate de ingrijire a parului, sa nu aplici balsam dupa samponare, sa nu il descurci, sa nu ii aplici masti sau tratamente cu uleiuri esentiale. Parul este o parte din tine, o parte a corpului tau asa ca ingrijeste-l!

Asigura-te ca este constant hidratat. Daca parul tau este uscat, acest lucru este foarte vizibil la varfuri, care se electrizeaza usor, sunt despicate si au aspect de matura. In acest caz, nu ezita sa il tunzi atat cat este nevoie si cand este nevoie. Daca nu tunzi varfurile despicate la timp, risti sa se deterioreze intregul fir de par.

Un alt element important este felul in care iti vopsesti parul. Nu il supune la decolorari repetate, nu folosi vopsea de slaba calitate care nu face decat sa iti agreseze firul de par si nu omite sa ii aplici dupa fiecare samponare balsam.

Respecta-ti parul si nu il deteriora prin utilizarea unor produse nepotrivite, de calitate inferioara. Aplica-i masti si tratamente lunar pentru a reusi sa il mentii sanatos!

Articole similare

7 mituri despre ingrijirea parului
7 mituri despre ingrijirea parului
Podoaba capilara este un subiect foarte discutat si exista foarte multe informatii contradictorii in privinta ingrijirii parului . Au aparut diverse speculatii despre ce trebuie sau nu trebuie sa...
Cum sa iti alegi samponul corect
Cum sa iti alegi samponul corect
Felul în care îți alegi șamponul este esențial pentru părul tău. În funcție de acest aspect, îi poți provoca mai mult bine sau, dimpotrivă, chiar rău părului tău. Alege responsabil! Folosește mereu...
Cum sa iti protejezi parul toamna
Cum sa iti protejezi parul toamna
sursa foto: pixabay.com Podoaba capilara are nevoie in fiecare anotimp de atentia ta, insa in sezonul ploios este necesar sa iti protejezi parul mai mult ca oricand. Dupa o vara arzatoare,...