7 greseli GRAVE in aplicarea vopselei de par

Vopsirea parului este o schimbare la care apelam majoritatea dintre noi, atunci cand ne dorim o alta culoare a parului, ori o nuantare a celei naturale. Desi se recomanda ca parul sa fie vopsit doar la salon – de catre un hairstylist care va sti sa faca cele mai bune alegeri astfel incat sa nu ai parte de surprize neplacute – sunt si persoane care fac acest lucru acasa. Daca te numeri printre ele, ai grija sa eviti aceste 7 greseli GRAVE in aplicarea vopselei de par!

1. Nu sari peste instructiuni

Inainte de aplicarea propriu-zisa a vopselei de par e important sa citesti instructiunile de pe cutie. Exista numerosi producatori, care ofera diverse tipuri de vopseluri, cu caracteristici si modalitati de aplicare diferite. Asadar, parcurge atent informatiile si indicatiile de pe cutie si respecta-le intocmai.

2. Nu alege vopsea de par de slaba calitate

O vopsea de par de calitate iti va oferi rezultatele dorite, deci evita sa cumperi o vopsea deloc calitativa. In acest mod, te asiguri ca produsul nu iti va strica parul si nu iti va cauza probleme cu scalpul. Recomandarea noastra este sa alegi o vopsea de par de la Wella Professionals.

3. Nu vopsi parul degradat

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa iti vopsesti parul atunci cand este degradat. Este adevarat ca vopseaua de par confera stralucire parului, ameliorand vizibul aspectul sau, insa ea nu ar trebui aplicata daca podoaba ta capilara este intr-o stare nu tocmai buna. Da-i parului un respiro si incearca, in schimb, sa apelezi la solutiile potrivite pentru regenerarea sa.

Incearca Cotril Regeneration - Tratament fara clatire cu cheratina pentru repararea parului deteriorat 

Cotril Tratament spray cu cheratina pentru repararea parului deteriorat Regeneration leave-in 200ml

4. Nu alege o nuanta contrastanta cu pielea ta

O gafa majora pe care ai putea s-o faci cand vrei sa-ti schimbi culoarea parului este sa te decizi asupra unei culori care este in constrast cu nuanta pielii tale. Ai vazut, probabil, persoane cu un ten foarte palid, care au adoptat o nuanta mult prea inchisa pentru par. Ei bine, asa NU!

5. Nu vopsi parul proaspat spalat

Poate stiai deja, dar vrem sa iti reamintim ca parul nu se vopseste atunci cand acesta este proaspat spalat. E important sa faci acest pas la o zi, doua dupa ce ti-ai spalat parul pentru ca atunci scalpul deja incepe sa secrete sebumul, cel care hidrateaza si protejeaza parul.

Pentru par vopsit iti recomandam sa folosesti un sampon pentru protectia culorii parului vopsit

Cotril ColorLife - Sampon iluminator pentru protectia culorii parului vopsit 300ml

6. Nu lasa vopseaua pe par prea mult timp

Vopseaua de par actioneaza, de regula, in aproximativ 45 de minute de la aplicare. Dupa aceasta perioada, aceasta va fi indepartata de pe par prin clatire. E important de mentionat ca, imediat dupa vopsire, parul trebuie doar clatit, nu si spalat cu sampon.

7. Nu aplica vopseaua pe tot parul, de la inceput

Vopseaua de par nu se aplica de la inceput pe tot parul. E esential ca, inainte de asta, sa iti vopsesti o suvita mai subtire, eventual dintr-o zona mai putin vizibila (ex: zona cefei). De ce? Simplu: astfel vei putea observa cum anume actioneaza vopseaua pe parul tau, dar si care este culoarea pe care o vei obtine.