Fie ca au parul lung sau scurt, drept sau ondulat, chiar si barbatilor le place ca hairstyling-ul lor sa fie intotdeauna impecabil.

Daca te preocupa modul in care arata parul tau, insa nu vrei sa petreci foarte mult timp in fata oglinzii incercand sa obtii o frizura perfect, ai nevoie de trucuri rapide prin care sa iti ingrijesti parul corespunzator.

In articolul de astazi, iti oferim 5 ponturi utile de urmat in rutina de ingrijire a parului tau!

#1. Evita sa speli parul prea des

O greseala frecvent intalnita mai ales in cazul barbatilor este ca acestia au tendinta de a-si spala parul mult prea des. Indicat este sa limitezi acest obicei la 2-3 ori pe saptamana si sa folosesti balsam pentru par la fiecare spalare. In acest mod, vei avea un par sanatos, evitand indepartarea uleiurilor naturale pe care scalpul le secreta si care au un rol esential pentru hranirea firului de par.

#2. Usuca parul prin tamponare

Parul umed tinde sa devina mai fragil si mai expus ruperii si deteriorarii. Dupa fiecare spalare se recomanda sa folosesti uscatorul de par, nu inainte insa de a folosi un ser de protectie termica. Daca esti adeptul metodei clasice, anume aceea de a-ti usca parul folosind un prosop, evita miscarile care agaseaza firul si usuca-te prin tamponare.

#3. Foloseste produsele de hairstyling in cantitati reduse

Produsele precum fixativul, gelul sau spuma folosite pentru a fixa firele de par in timp ce il aranjezi sunt, fara doar si poate, foarte utile. Este important insa ca acestea sa nu fie folosite in exces, deoarece ele pot usca excesiv parul. De asemenea, e esential sa le alegi in functie de tipul tau de par; prea mult fixativ pulverizat pe par va arata inestetic si va oferi frizurii un aspect nenatural.

#4. Tunde parul in mod regulat

Pentru a-ti mentine parul sanatos si totodata pentru a fi mai simplu de aranjat in fiecare dimineata, trebuie sa te asiguri ca iti vizitezi hairstylistul o data la 4-6 saptamani, pentru a te rasfata cu o sesiune de tuns. De fapt, daca ai acasa o masina de tuns profesionala, poti face acest lucru chiar si singur.

#5. Utilizeaza produse profesionale pentru par

Produsele profesionale pentru ingrijirea parului ofera doua mari avantaje: in primul rand, iti mentin parul sanatos, spre deosebire de produsele conventionale care sunt pline de chimicale ce iti pot afecta structura podoabei capilare; mai apoi, vor face ca parul tau sa arate mai bine si sa se aranjeze mai rapid, lucru care te va scuti de foarte mult timp petrecut in fata oglinzii. Dintre produsele care nu trebuie sa lipseasca din arsenalul tau de ingrijire a parului sunt: sampon si balsam adecvate tipului de par, ser cu protectie termica, ser pentru stralucire, precum si fixativul, gelul de par etc.

Until next time,

Echipa Procosmetic