5 aparate de tuns parul profesionale recomandate de ProCosmetic

Atunci cand iti achizitionezi un aparat de tuns parul fie ca este pentru uz personal sau profesional trebuie sa tii cont de anumite aspecte. Sunt foarte multe specificatii pe care trebuie sa le cunosti daca vrei ca masina de tuns pe care o cumperi sa fie potrivita nevoilor tale.

Cablu sau acumulator?

In primul rand trebuie sa decizi daca ai nevoie de un aparat de tuns parul cu cablu sau unul cu acumulator. Exista avantaje si dezavantaje de ambele parti. Cand folosesti o masina de tuns cu cablu nu iti faci griji in privinta bateriei. Iar cum masinile de tuns profesionale au cablul suficient de lung, atat timp cat ai curent nu iti faci griji. De partea cealalta masina de tuns cu acumulator o poti folosi oricand, oriunde, fara a fi nevoie sa fii conectat la o priza, doar ca timpul tau de tundere este limitat. O poti folosi atat timp cat tine bateria dupa care este nevoie de un timp de incarcare.

Nivelul de performanta al motorului

Daca folosesti masina de tuns in scop profesional trebuie sa stii ca nivelul de performanta al motorului este foarte important, mai ales ca se utilizeaza poate pe durata intregii zile, mai multe zile la rand. De asemenea un alt aspect important este faptul ca intr-o frizerie clientii au diferite tipuri de par, iar grosimea parului afecteaza masina de tuns si atunci cu atat mai mult ai nevoie de o masina de tuns profesionala cu un motor puternic.

Cat de importante sunt accesoriile

Orienteaza-te catre un pachet cu cat mai multe accesorii pentru ca asa vei putea realiza mult mai multe tunsori si achizitionandu-le separat nu va fi rentabil. In general la masinile de tuns lungimea de taiere nu se poate regla pe foarte multe dimensiuni si atunci vei avea nevoie de inaltatoare de cat mai multe marimi. Iti vor fi de folos si peria de curatare, uleiul sau chiar o husa de transport.

Alte lucruri de care mai trebuie sa tii cont atunci cand iti achizitionezi o masina de tuns sunt: greutatea masinii, lungimea cablului si perioada garantiei.

Noi am ales 5 din cele mai vandute masini de tuns de pe ProCosmetic, nu neaparat in aceasta ordine, si am realizat un tabel de comparatie cu cele mai importante aspecte ale unei masini de tuns:

  1. Wahl Magic Clip Cordless 5 Star
  2. Wahl Legend 5 Star
  3. Moser Li Pro
  4. Moser Genio Plus
  5. Andis Pro Alloy AAC-1
Model Cablu/acumulator Nr rotatii/min Greutate/ g Cablu/m Cutite reglabile Pret/Lei
Wahl Magic Clip Cordless 5 Star Cablu/ Acumulator 5500 290 2.4 Da 712.81
Wahl Legend 5 Star Cablu 6000 620 4 Da 474.81
Moser Li Pro Cablu/ Acumulator 5200 265 3 Da 784.21
Moser Genio Plus Acumulator 5000 270 Da 724.71
Andis Pro Alloy AAC-1 Cablu 6000 625 2.7 Da 630.00