5 pasi esentiali pentru un ten impecabil la orice varsta

Sursa: rnerminvarilsuha.com

Pielea functioneaza precum o bariera de aparare impotriva elementelor toxice din aer, de aceea este indicat sa ii intorci favorul, stabilind un ritual de ingrijire riguros. Mai ales pielea fetei trebuie ajutata sa isi pastreze toate aceste proprietati benefice prin aplicarea cremelor si tratamentelor corespunzatoare tipului de ten.

Imbatranirea pielii incepe in jurul varstei de 20 de ani, desi este posibil ca semnele acestei proces sa nu fie vizibile. Genetica, stilul de viata, obiceiurile de zi cu zi, toate influenteaza modul in care arata pielea ta. Iata care sunt cei 5 pasi esentiali pentru a te bucura de un ten impecabil la orice varsta:

Curatarea pielii

Spalarea pielii este cruciala pentru a elimina transpiratia si murdaria care se aduna pe fata zilnic. Insa, folosirea unor produse de curatare mult prea abrazive poate indeparta excesiv uleiurile si alte substante pe care pielea le secreta in mod natural si care sunt necesare tocmai pentru a-si indeplini corect functiile. Evita sa folosesti sapunuri pe baza de alcool si alege mai degraba o formula usoara si cremoasa.

Daca ai un ten gras, o formula oil-free, tip spuma poate functiona de minune. Pentru o piele sensibila, usor inflamata, discuta cu medicul dermatolog care iti poate recomanda creme speciale.

Spalarea cu apa calduta sau chiar cu apa rece este recomandata in locul curatarii cu apa fierbinte, tocmai din cauza faptului ca apa fierbinte are un efect prea intens in indepartarea substantelor secretate in mod natural de pielea fetei.

De ce este importanta hidratarea

Produsele de hidratare impiedica uscarea pielii si o protejeaza impotriva bacteriilor si impuritatilor din atmosfera. Nu trebuie sa cheltui o avere pe o astfel de crema, insa alege un produs de calitate, mai ales daca acesta este destinat folosirii pe suprafata tenului.

De asemenea, daca te numeri printre posesoarele unui ten gras, nu te teme sa iti hidratezi tenul, alegand o crema cu textura usoara, fara ulei. Este posibil sa ai nevoie de mai multa hidratare daca ai o piele uscata, sau daca folosesti produse antirid.

Aplicarea cremei hidratante pe pielea umeda poate ajuta la o mai buna absorbtie a substantelor nutritive continuta de produs.

La ce ajuta exfolierea

Indepartarea stratului de celule de piele moarta de pe suprafata pielii te va ajuta sa conferi tenului o stralucirea sanatoasa. Indeparteaza usor celulele descuamate cu o pensula moale, creata special utilizarii in acest scop.

De asemenea, daca ai pielea uscata, exfolierea este suficienta o data pe saptamana, in timp ce pentru pielea grasa un astfel de tratament poate fi realizat chiar si de doua ori pe parcursul unei saptamani.

Regenereaza-ti tenul

Dupa exfoliere, pielea are nevoie sa se regenereze. Exista foarte multe produse cosmetice care au acest rol, printre care si cele destinate problemelor acneice, dar si cremele anti-imbatranire, ambele categorii continand acid salicilic sau retinoizi, substante menite sa regenereze celulele de la suprafata pielii.

Microdermabraziunea este o procedura cosmetica, de asemenea conceputa pentru a indeparta stratul superior de piele al celulelor moarte.

Cum influenteaza alimentatia tenul tau

La fel ca si restul organismului, pielea are nevoie de anumite substante nutritive pentru a fi sanatoasa si a arata impecabil. Unele cercetari sugereaza ca vitaminele C si E, precum si seleniul, pot ajuta la protejarea pielii impotriva arsurilor solare. Acesti antioxidanti pot, totodata, sa previna decolorarile pielii, dar si ridurile provocate de expunerea la soare.

Retine ca cel mai bun mod de a-ti procura acesti nutrienti atat de benefici pentru piele este sa consumi alimentele potrivite, evitand mancarea de tip-fast food, plina de grasimi. La fel, evita dulciurile care contin cantitati mari de zahar si opteaza in schimb pentru mierea de Manuka si alti indulcitori naturali.

Ai grija de pielea fetei tale, folosind cosmeticele pentru ingrijirea tenului de la ProCosmetic!